432Hz muziek uitgelegd: De helende werking van god frequencies

Als je ooit hebt geluisterd naar muziek die op 432 hertz is afgestemd, dan weet je dat het een heel andere ervaring is dan de traditionele 440 hertz. Maar wist je dat er een beweging is die beweert dat het luisteren naar muziek op 432 hertz allerlei voordelen heeft, van het verbeteren van mentale helderheid en ontspanning tot het stimuleren van spirituele ontwikkeling? In dit artikel zullen we de voordelen van 432Hz muziek onderzoeken, de geschiedenis van de standaard 440Hz en de samenzweringen achter de keuze, en de kracht van de zogenaamde “god frequencies” bespreken.

De voordelen van het beluisteren van 432Hz muziek

Het beluisteren van muziek die is afgestemd op 432 hertz in plaats van 440 hertz kan verschillende voordelen hebben. Eén daarvan is dat het luisteren naar 432 hertz muziek kan leiden tot een diepere ontspanning van lichaam en geest. Mensen die gevoelig zijn voor stress of angst kunnen baat hebben bij het luisteren naar deze frequentie. Een ander beweerd voordeel is dat het luisteren naar 432 hertz muziek kan leiden tot verbeterde mentale helderheid en creativiteit. Sommige mensen geloven dat het luisteren naar deze frequentie de rechterhersenhelft kan stimuleren, waardoor de creativiteit toeneemt en de intuïtie wordt verbeterd. Bovendien beweren sommige mensen dat het luisteren naar 432 hertz muziek kan leiden tot een diepere spirituele verbinding en bewustzijn.

De geschiedenis van de 440Hz standaard

Maar waarom is 440Hz de standaard frequentie voor muziek? Het is eigenlijk een vrij recente ontwikkeling in de geschiedenis van de muziek. In de vroege jaren 1900 werd er door verschillende landen geëxperimenteerd met verschillende standaarden. Het was echter pas in 1939 dat de International Organization for Standardization (ISO) 440Hz uitriep tot de standaard frequentie voor muziek. Maar er zijn verschillende theorieën over waarom 440Hz de standaard is geworden. Sommige mensen beweren dat de Nazi's de frequentie kozen om de menselijke geest te onderdrukken en te beheersen. Anderen beweren dat de 440Hz standaard werd gekozen omdat het een “cerebraal” effect heeft op de luisteraar, wat leidt tot een toename van cognitieve vermogens. Ondanks de controverse blijft de 440Hz standaard de norm voor de meeste muziek die vandaag de dag wordt geproduceerd.

De natuurlijke frequentie van muziek: 432Hz en zijn connectie met de natuur

Er is een theorie die beweert dat de “natuurlijke” frequentie voor de middelste “A” toon 438 Hz is. Anderen geloven dat de juiste middelste “A” toon 432 Hz is (ook bekend als Verdi's A), omdat het “een pure toon heeft die fundamenteel is voor de natuur” en “mathematisch consistent is met de patronen van het universum, trillend met Phi, de Gouden Ratio”. Zij wijzen op hoe deze toon verbonden kan worden met alles, van nautilusschelpen tot de werken van de oude beschavingen, waaronder de bouw van de Grote Piramide.

Bovendien resoneert 432 Hz met 8 Hz (de Schumann-resonantie), de gedocumenteerde fundamentele elektromagnetische “beat” van de aarde. Het voelt gewoon beter.

Onderzoek zegt dat muziek die is afgestemd op deze frequentie gemakkelijker te beluisteren is, helderder, duidelijker, en meer inherente dynamische range bevat. Als gevolg hiervan hoeft muziek met deze afstemming niet op hogere volumes te worden afgespeeld, wat het risico op gehoorbeschadiging vermindert.

De god frequencies: krachtige frequenties

De kracht van bepaalde frequenties gaat echter verder dan alleen de keuze tussen 432Hz en 440Hz. Er zijn verschillende frequenties die bekend staan als de “god frequencies” vanwege hun vermeende genezende en spirituele krachten. Zo wordt bijvoorbeeld 528Hz beschouwd als de frequentie van liefde en genezing, terwijl 639Hz wordt geassocieerd met relaties en connecties. Er zijn ook frequenties die worden geassocieerd met hogere spirituele staten, zoals 936Hz en 963Hz.

Maar er zijn ook samenzweringstheorieën rondom deze frequenties. Sommige mensen beweren dat de overheid en de muziekindustrie deze frequenties bewust onderdrukken, omdat ze een bedreiging vormen voor de controle over de massa's. Deze theorieën zijn echter niet wetenschappelijk onderbouwd en worden door de meeste wetenschappers en muziekexperts als onzin beschouwd.

Frequenties en het menselijk lichaam

Elk mens reageert dagelijks op een scala aan frequenties, vaak zonder het te beseffen. Frequenties beïnvloeden onze emoties, gedachten en zelfs onze fysieke gezondheid. Sommige tonen kunnen ontspanning bevorderen, terwijl andere frequenties juist onrust of stress kunnen veroorzaken. Dit effect van geluidsfrequenties komt door de unieke manier waarop ons lichaam trillingen verwerkt.

Water: de geleider in ons

Water, als een belangrijk deel van onze wereld en onszelf, heeft een bijzondere relatie met frequenties. Het is een bekend feit dat het menselijk lichaam voor ongeveer 60% uit water bestaat. Dit water in ons speelt een cruciale rol in hoe we reageren op externe trillingen en frequenties. Dr. Masaru Emoto, een Japanse onderzoeker, heeft uitgebreid werk verricht waarin hij heeft aangetoond dat watermoleculen veranderen op basis van de frequenties waaraan ze worden blootgesteld. Wanneer water wordt blootgesteld aan positieve geluiden, woorden of muziek, vormt het prachtige, symmetrische kristalstructuren. Echter, wanneer het wordt blootgesteld aan negatieve frequenties, wordt de structuur misvormd en chaotisch.

Deze ontdekkingen hebben een enorme impact op ons begrip van het menselijk lichaam. Als muziek de structuur van water kan veranderen en ons lichaam voornamelijk uit water bestaat, dan kunnen de frequenties waaraan we luisteren onze gezondheid, zowel fysiek als mentaal, beïnvloeden. Muziek afgestemd op harmonieuze frequenties kan zelfs de watermoleculen in ons positief beïnvloeden, wat bijdraagt aan ons algemeen welbevinden.

De kracht van resonantiefrequenties

Resonantie is een fascinerend fenomeen waarbij een voorwerp of substantie natuurlijk vibreert op bepaalde frequenties. In het menselijk lichaam kunnen deze resonantiefrequenties ons welbevinden beïnvloeden. Als externe frequenties overeenkomen met onze eigen, natuurlijke resonantiefrequenties, kunnen ze diepe fysieke en emotionele reacties uitlokken. Dit verklaart waarom sommige muziek of tonen ons diep kunnen raken, terwijl andere klanken dat niet doen.

Er zijn experimenten uitgevoerd waarbij geluidsgolven worden gebruikt om vloeistoffen en fijne poeders te laten resoneren, waardoor ze patronen en vormen creëren die visueel kunnen worden waargenomen. Deze experimenten tonen aan dat geluid, of frequentie, tastbare effecten heeft op materie. Bekijk de video hieronder!

@crystalsandsound Ever wondered what sound looks like? Cymatics is the science of visualizing audio frequencies. It shows how sound influences matter and molecular structure. We are made up of around 70% water. Sound travels faster in water This is what is happening inside your body during sound healing. The sounds rearrange molecules into patterns of coherence. Restoring you to a natural state of harmony, health and wellness. I was lucky to see this with my own eyes at @Svarnamsoundexperience Institute but if you search on the internet for Cymatics you will see many beautiful examples of this for yourself. Truly incredible to see how sound affects the body. #cymatics #soundhealings #healingfrequencies #vibrationalmedicine #coherence #harmonyandhealth #soundmeditation #soundheals #healingvibrations #restorativesound ♬ original sound – Crystals and Sound

In conclusie

Of je nu gelooft in de voordelen en krachten van bepaalde frequenties of niet, het is interessant om te weten dat er meer is dan alleen de standaard 440Hz. Het luisteren naar muziek op 432Hz of andere frequenties kan een nieuwe dimensie toevoegen aan je luisterervaring en wellicht bijdragen aan je mentale en spirituele welzijn. Het blijft echter belangrijk om kritisch te blijven en wetenschappelijk onderbouwde informatie te raadplegen.

Als afsluiting van dit artikel over de genezende kracht van 432Hz muziek, deel ik graag nog enkele nuttige bronnen met jullie. Voor verdere informatie en tips over muziek, kun je een kijkje nemen op onze pagina met handige tips. Onze blog biedt daarnaast interessante artikelen over muziek, gezondheid en meer. Wil je ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cultuur, muziek, lifestyle en technologie? Check dan zeker Raptop.nl en Andergeluid.tech!

Deel dit artikel
0
Share
URL om te delen
Vorige post

Dit is de goedkoopste supermarkt om boodschappen te doen!

Volgende post

Koffer inpakken tips: Expert tips van professionals

Lees verder